De derde tree van boven

Synopsis De derde tree van boven

Door Nancy de Heer

 

Lisa wordt verliefd op Tom. Ze valt voor zijn charme en zijn liefdesbetuigingen. Naarmate ze langer met elkaar omgaan, komt ze in een wildgroei van tegenstrijdigheden terecht van Toms karakter. In gezelschap is hij voorkomend, grappig en innemend, als ze samen zijn, gaat hij de strijd aan over alles wat in hun leven speelt om zijn zin door te drijven. Ondanks het feit dat Lisa in het begin van hun verhouding de ruzie niet uit de weggaat en Tom vaak op zijn nummer zet, wordt haar wereld steeds kleiner. Toms manipulaties zijn zo fijn besnaard dat ze alle signalen van weerstand negeert, en geeft Tom daarmee de ruimte om haar geestelijke vrijheid steeds verder aan te snoeren. Ook raakt ze verstrikt in haar oprechtheid naar familie en vrienden die Tom op handen dragen.

‘De derde tree van boven’ is het verhaal van een vrouw die vecht voor het onmogelijke: een gelijkwaardige verbintenis krijgen met een ontoerekeningsvatbare man die alle kenmerken van een narcistische persoonlijkheidsstoornis vertoont. Het verhaal vertelt over de strijd die ze levert om een uitweg te vinden uit de schadelijke situatie waarin ze zich samen met haar kinderen, steeds dieper ingegraven heeft. Maar de stap nemen om weg te gaan uit dit verstikkende, huwelijk, is zo moeilijk dat Lisa zich opsluit in een wereld van onwaarheden en misleiding van zichzelf en haar omgeving.

Wanneer een psycholoog, en een arts van een van haar kinderen kritische vragen gaat stellen over haar gezinsleven, wordt ze zich bewust van de puinhoop om haar heen, van het schuldbesef naar haar kinderen die ze meegesleurd heeft in de illusie dat zij de verhouding met hun vader kan redden, dat zij hem kan veranderen Ze beseft dat wanneer ze bij de man blijft, dit betekent dat zij met haar kinderen steeds dieper in het moeras van onbegrip belanden. Ze moet de stap nemen en verzint na vijftien jaar, een plan om deze vernietigende verbintenis te verbreken.

Dit boek gaat over hoe moeilijk het is om jezelf los te maken uit een destructieve relatie. Over de strijd die je moet leveren om een weg op te gaan die in eerste instantie onbegaanbaar lijkt. Het gaat over de kracht in jezelf, die de mogelijkheid kan creëren om te kiezen voor je eigen vrijheid. Een boek dat laat zien dat er altijd een keuze is en hoeveel rijkdom er schuilt achter het volgen van je hart.

 

Beschrijving

Uitgave planning voorjaar 2025

Beoordelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere Boeken

Schaduweiland Net binnen!

Schaduweiland is het tweede boek in de reeks Schaduwwereld. Boek drie, Schaduwrijk, verschijnt in 2023

Het Zilveren Bos eind 2024

Litin komt voor een grote opdracht te staan. De gemeente wil het dorpsbos gaan kappen. Litin is een van de…

Schaduwwereld

Fragment hoofdstuk 2.  Jan wordt wakker en blijkt David te heten. ‘David, David! wakker worden, het is tijd om op…

Heppie Vegan Kids

Dit boek is geschreven voor kinderen die geen dieren en dierlijke producten meer willen eten. En voor kinderen die het…

Laatste nieuws