Over

Nancy de Heer

Neem contact op

Nancy de Heer is schrijver, ghostwriter en redacteur. Zij komt uit een kunstenaarsgezin en werkte vroeger bij haar ouders in het kindertheaterbureau Bliksemproducties. Zij verzorgde talentenjachten en begeleidde kinderen op het toneel. Ook zong zij in de band die later geformeerd werd tot de jongensband The Shorts.

In de jaren 90 schreef ze reclameboodschappen voor AH en het Kruidvat.

In 2006 kwam haar eerste kinderboek Schoolpijn uit. Een boek over pesten op school. Dit werd in dat jaar de leidraad voor lezingen op basisscholen over pesten. In 2009 zette Nancy de stichting Stem voor Dieren op met als doel een bewustwordingsproces op gang te brengen onder de jeugd over de noodzaak van een beter dierenwelzijn. Haar kinderboek Valentijns Vreselijke Vakantie werd in Nederland door diverse duurzaamheidsinstanties NME’s ingekocht en op basisscholen gepresenteerd. In verschillende provincies werd het project ‘Hoe verzorg ik mijn huisdier’ in gebruik genomen.

Hierna volgde het boekje Konijn Flip neemt de benen over kinderboerderijen.

Onder de kop boeken vind je de synopsis van de boeken en kun je een stukje lezen.

Haar grote liefde voor dieren heeft ervoor gezorgd dat ze de strijd aangegaan is tegen de intensieve veehouderij. In 2021 komt er een rechtszaak tegen een boer die zijn varkens structureel mishandelt, hierover kun je lezen op haar website www.stemvoordieren.nl

Nancy is geboren en getogen in de prachtige stad Leiden en heeft twee zoons waar ze een hechte band mee heeft. Haar zes kleinkinderen zijn de pareltjes die het leven zo mooi maken. Ze is dertig jaar vegetariër geweest en sinds een aantal jaren die-hard Vegan, de strijd tegen dierenleed zal ze nooit opgeven.