Het Zilveren Bos

Synopsis Het Zilveren Bos

Litin komt voor een grote opdracht te staan. De gemeente wil het dorpsbos gaan kappen. Litin is een van de weinigen die weet dat er onder dat bos, een betoverende dierenwereld schuilgaat: het zilveren bos, waar bomen, planten en bloemen van zilver zijn, en waar de dieren met elkaar in harmonie leven. Het zilveren bos is afhankelijk van de zuurstof uit de boomwortels van het dorpsbos. Als de kapplannen doorgaan, zal de zuurstofstroom verbroken worden en sterven de dieren. Hoe kan Litin de gemeente stoppen? Samen met twee vrienden en haar opa, bedenkt ze een plan om het zilveren bos te redden. Daarvoor zal ze riskante acties moeten ondernemen – zoals bouwtekeningen van het kapplan stelen in het gemeentehuis.

Ook zal ze moeten gaan praten met Flets de reuzenkraai. In het zilveren bos ontdekt Litin al snel dat het kapplan van de gemeente niet het enige probleem is. De leider van het bos, Wom, is ziek, Juist op het moment dat vijand Moezan uit het donkerblauwe kraaienbos, zich opmaakt om het zilveren bos te veroveren.

Lukt het Litin om de dierenwereld te redden?

Het zilveren bos is een spannend verhaal over een dapper meisje dat alles in werking stelt om te voorkomen dat een bijzondere dierenwereld gaat verdwijnen.

9 plus

Verschijning eind 2024