Schaduwwereld

Schaduwwereld is een spannend avonturenboek voor kinderen vanaf 12 jaar. Jan is verhuisd en komt op de nieuwe middelbare school Naomi tegen. Samen raken ze verzeild in een groot avontuur. Van de ene dag op de andere leven ze in de middeleeuwen waar ze een opdracht krijgen van Methusalem om de gevluchte grote koning terug te brengen. Hij schenkt hen zijn slimme hond Kazan en een staf die bovennatuurlijke krachten heeft. De grote Koning is verdreven door Luvier, een niets ontziende, gefrustreerde man die macht wil over iedereen. Hij is de vertegenwoordiger van het kwaad. Overal waar hij verschijnt wordt het duister en ontstaan er vetes onder de mensen. Hij kan op afstand zien wat mensen in hun schild voeren en iedereen die zich tegen hem keert, wordt in de kerkers aan het werk gezet of gedood. Zijn verdorven ziel heeft zo negatieve invloed op alles dat zelfs bomen verdorren onder zijn bewind. Jan en Naomi komen uit een andere wereld, daarom worden zij uitgekozen om Luvier te ontmaskeren. Hij kan hen niet zien, de lichtheid van hun bestaan in de andere wereld verblindt Luvier. Jan die in de middeleeuwen David heet, zal samen met Naomi veel gevaren moeten trotseren. Recensie

 

Beschrijving

Fragment hoofdstuk 2.  Jan wordt wakker en blijkt David te heten.

‘David, David! wakker worden, het is tijd om op te staan.’ Slaapdronken kijkt Jan  in een wit gezicht met een bos rode haren eromheen.
‘Nog een half uur en dan begint de optocht,’ zegt de vrouw met een frons tussen haar wenkbrauwen. Jan wrijft in zijn ogen en probeert zijn hoofd op orde te krijgen. Hij droomde dat hij met Naomi op een grote kar zat met paarden ervoor in een moerassig landschap.
‘Huh? Wie ben jij nou?’ Hij gaat rechtop zitten en kijkt naar de vrouw die in het licht van kaarsen drukke bewegingen maakt. Haastig stopt ze van alles in een jute zak en gebaart dat hij moet opschieten.
‘Ja, wat is er nou? Wie ben je?,’ vraagt hij terwijl hij zijn broek aanschiet die naast het bed ligt. Aan de broek zit een bovenstuk. ‘Hey! En waar zijn mijn kleren?’ Hij graait naar een stugge trui met grove gaten en houdt deze omhoog. ‘Wie heeft mijn kleren weggehaald?’ De vrouw komt naar hem toe en kijkt hem dwingend aan. Het flikkerende kaarslicht geeft haar een enge blik. Haar schaduw op de muur beweegt schimmig.
‘David,’ zegt ze op zo’n manier dat hij haar moet aankijken.  ‘Je weet wat pa en ma gezegd hebben. Dat je naar me moet luisteren. Misschien komen ze vandaag wel terug. We moeten gaan. Trek je tuniek aan en je jak, want het is koud. Schiet op, je ontbijt staat klaar. De optocht begint zo!’

Voor hij het beseft loopt Jan door steegjes met kleine huizen waar geen licht brandt. Geen wonder, denkt hij, wie gaat er nou op dit uur naar buiten? Het is stil op een enkel winterkoninkje na. Hij rilt. Het vriest. Hij kijkt naar de vrouw die hem stevig aan zijn pols meetrekt. Wie is dat? En wat wil ze? En waar is Naomi? De vrouw had het erover dat pa en ma misschien terugkomen. Dan zal ze mijn zus zijn? Maar mijn zus ziet er heel anders uit. Hij probeert de situatie onder controle te krijgen: misschien is het wel een droom. Jan probeert zich te herinneren of hij de omgeving kent. Voor hij zijn gedachten kan ordenen, bereiken ze een brede straat vol mensen. Iedereen loopt door elkaar. De mensen dragen kleren die hij niet kent. Vrouwen met lange jurken en vreemde mutsjes op. Mannen met wijde kniebroeken en petten. Net zoals de mensen uit zijn boek De laatste geluiden uit de oudheid.

 

Beoordelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Specificaties

Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Verschijningsdatum: december 2019
Aantal pagina's: 259
Aanbevolen leeftijd(en) vanaf 10 jaar
Illustraties: Met illustraties

Betrokkenen

Auteur: Nancy de Heer
Uitgever: Aspekt

EAN

Fragmenten

 

Andere Boeken

De derde tree van boven

Uitgave planning voorjaar 2025

Schaduweiland Net binnen!

Schaduweiland is het tweede boek in de reeks Schaduwwereld. Boek drie, Schaduwrijk, verschijnt in 2023

Het Zilveren Bos eind 2024

Litin komt voor een grote opdracht te staan. De gemeente wil het dorpsbos gaan kappen. Litin is een van de…

Heppie Vegan Kids

Dit boek is geschreven voor kinderen die geen dieren en dierlijke producten meer willen eten. En voor kinderen die het…

Laatste nieuws