Koeienvlaaien, Beestjes Aaien (rampscenario voor een supervakantie)

 Een boek van deze tijd waarin bewustzijn een grote rol speelt: de zorg voor de aarde en alles wat daarop leeft. Een tijd, waarin wij met z’n allen kunnen zorgen voor een gezonde planeet met gezonde mensen en dieren.

Een leuk en spannend boek voor vanaf 8 jaar, te bestellen bij bol.com of via deze website

Wil je een gesigneerd exemplaar of er een cadeau geven met een leuke tekst erin?  schrijf een mail naar info@stemvoordieren.nl

De opbrengst van het boek gaat naar Stichting Stem voor Dieren

Beschrijving

Synopsis: Koeienvlaaien, beestjes aaien

 

De kinderen maken kennis met de stadsjongen Silver en zijn Oom Leo. In de zomervakantie moet Silver bij zijn oom op de boerderij logeren.

 Bij de boerderij heeft Oom Leo een opvangcentrum voor verwaarloosde dieren. Samen met een dierenarts zorgt hij ervoor dat de dieren beter worden, en met het asiel in het dorp zoekt hij naar een goed tehuis voor ze.

Oom Leo’s passie voor de natuur uit zich in de verzorging van zijn grote tuin waar de mooiste bloemen en onkruid samenleven. Al het groene afval verzamelt hij op een composthoop voor hergebruik.

 In het begin van de logeerpartij verzet Silver zich tegen de manier van leven van zijn oom en hij weigert dicht in de buurt van de dieren te komen. Hij zet zich af tegen alles wat oom doet. Na een poosje wordt de jongen zich ervan bewust, dat veel dieren afhankelijk zijn van mensen om in leven blijven.

Op een dag vraagt Oom Leo of Silver wil helpen met de verzorging van een babycavia die meer dood dan levend is binnengebracht. Silvers vriendinnetje Debbie mag ook komen logeren. Samen zorgen ze voor de cavia. Door de verzorging van het kleine diertje groeit het verlangen in Silver om later, net als zijn oom, verwaarloosde en afgedankte dieren te gaan helpen.

 

           

 

 

 

Beoordelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere Boeken

Schaduweiland Net binnen!

Schaduweiland is het tweede boek in de reeks Schaduwwereld. Boek drie, Schaduwrijk, verschijnt in 2023

Het Zilveren Bos (verwacht: augustus 2023)

Litin komt voor een grote opdracht te staan. De gemeente wil het dorpsbos gaan kappen. Litin is een van de…

Biografie: Maar hij kan ook heel lief zijn (verwacht: september 2023)
Schaduwwereld

Fragment hoofdstuk 2.  Jan wordt wakker en blijkt David te heten. ‘David, David! wakker worden, het is tijd om op…

Laatste nieuws